Liittymän muutokset

Sähköliittymän siirto

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön omistajavaihdoksessa uudelle omistajalle automaattisesti esim. kiinteistökaupassa tai perinnönjaossa. Siksi liittymissopimuksen siirrosta kannattaa aina mainita muutostilanteen asiakirjassa (esim. kauppakirja tai perinnönjakokirja).

Kiinteistön omistusmuutoksen jälkeen tulee uuden omistajan ottaa mahdollisimman pikaisesti yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit aloittaa prosessin sähköliittymän omistus- ja sopimusoikeuden siirtämiseksi tällä lomakkeella tai soittamalla puh. 0800 9 2990. Asiakkaan tulee toimittaa muutostilanteesta asiakirja, jossa liittymän siirtymisestä sovitaan. Mikäli sähköliittymän siirrosta ei ole sovittu edellä mainitussa asiakirjassa, liittymä tulee siirtää uudelle omistajalle kaikkien osapuolten allekirjoituksin erillisellä sopimuksella. Käytämme sopimusasioinnissa pääsääntöisesti sähköistä allekirjoitusta, sopimuksen siirtämisestä emme peri maksua. 

Sähköliittymän siirto koskee kaikkien kiinteistöjen, mm. omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen omistajanvaihdoksia. Kerros- ja rivitalohuoneistoilla ei ole omia sähköliittymiä, vaan liittymä on kiinteistön yhteinen ja taloyhtiön omistama.

Sähköliittymät kuuluvat kiinteistökaupan yhteydessä varainsiirtoveron piiriin.

Ilmoita sähköliittymän siirrosta -linkki lomakkeelle

Liittymän ylläpito

Liittymäsi kannattaa siirtää ylläpidolle, mikäli kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten. Liittymän ollessa ylläpitotilassa, maksat vain verkkopalveluhinnaston mukaista ylläpitomaksua. Edellytyksenä tälle on ylläpitosopimuksen tekeminen, sähköntoimituksen katkaisu ja mittalaitteen poisto, josta veloitamme palvelumaksun. Kun haluat ottaa liittymän myöhemmin uudelleen käyttöön, veloitamme siitä mittalaitteen asennusmaksun verkkopalveluhinnaston mukaisesti. Tällöin tulee sähköurakoitsijasi tehdä tarkastus sähkölaitteistollesi ja toimittaa yleistietolomake tekniseen palveluumme ennen liittymän uudelleenmittarointia ja kytkentää.

Tästä pääset verkkopalveluhinnastoomme.

Jos uutta liittymää ei oteta käyttöön liittymän valmistumisesta seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä, veloitamme liittymästä ylläpitomaksua siihen saakka kunnes se otetaan käyttöön.


Liittymän purku

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut eikä sähkölle ole tarvetta tulevaisuudessakaan, liittymän omistaja voi irtisanoa liittymän. Mikäli samalle kiinteistölle halutaan ottaa uudelleen sähköt, veloitamme sähköliittymästä vähintään liittymishinnaston mukaisen maksun. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla.