Kaapelinäyttö

Isompien urakoiden ja myös kotitalouksien pientyömaiden yhteydessä tehtävät maankaivuut saattavat vioittaa tai jopa katkaista sähköverkon maakaapeleita. Tilaa aina ilmainen kaapelinäyttö ennen kuin ryhdyt kaivamaan. Kajave Oy:n maakaapeleiden ja asiakkaiden omistamien liittymiskaapelien näyttö on maksutonta.

TILAA KAAPELINÄYTTÖ

Portaalista www.verkkoselvitys.fi

Portaalin käytön neuvonta puhelimitse numerosta 075 7580 700
 

Ole liikkeellä hyvissä ajoin ja tee kaapelitiedustelu viimeistään neljä arkipäivää ennen kaivamisen aloittamista. Mikäli näyttöalueella työskentely vaatii erityisjärjestelyjä tai tiedustelu koskee vesialueita, on tiedustelu suositeltavaa tehdä kaksi viikkoa ennen töiden aloitusta. Näissä tapauksissa on myös hyvä ottaa etukäteen yhteyttä Geomatikkin asiakaspalveluun.

Asiakasportaalia käyttämällä varmistat, että kaapelitiedustelusi rekisteröityy mahdollisimman tarkasti ja samalla se tulee käsitellyksi nopeasti ja virheettömästi. Asiakasportaalissa voit seurata kaapelitiedustelujesi etenemistä sekä nähdä aiemmat tiedustelusi dokumentteineen.

Mikäli kaivutyötä tehdään alle metrin päässä kaapelista, työ tulee tehdä käsikaivuna

Jos kaikista varotoimenpiteistä huolimatta kaivutöissä käy vahinko tai kaivannosta paljastuu yllättäen kaapeleita, pitää kaapelin läheisyydestä poistua välittömästi ja kaivajan tulee ilmoittaa asiasta viipymättä sähköverkkoyhtiölle. Vaikka kaapeli ei olisi vahingon seurauksena näkyvästi vaurioitunut, tulee ilmoitus verkkoyhtiölle silti tehdä. Esimerkiksi kova paine ja ohut viiltokin voi aiheuttaa kaapeliin piilevän vian.

Sähköverkomme toimialueeseen kuuluu Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi, Pyhäntä sekä entisen Kestilän kunnan alue Siikalatvan kunnassa.

Esite Tiedä ennen kuin toimit, Fingrid