Puunkaatoapu

Oletko kaatamassa puun tai puita ilmajohdon läheltä? Sovi kaatotyöstä aina metsurin kanssa, joka arvioi, miten työ voidaan tehdä turvallisesti ja sähköjohtoja vahingoittamatta. Kajave antaa kaatoluvan puhelimitse ja tarvittaessa puunkaatoapua paikan päällä.

Jos kaataja katsoo, että pienjännitejohto*) tulee kaadon ajaksi laskea alas tai jos puut sijaitsevat lähellä suurjännitelinjoja**), asentajamme tulee paikan päälle puunkaadon ajaksi. Puunkaatoapu on maksuton palvelu silloin, kun ilmajohto on vaarassa vahingoittua.

Jos metsurisi ei voi kaataa puuta, ota yhteyttä ensisijaisesti oheisella lomakkeella tai soita numeroon 010 208 4402. Puunkaadon neuvonta palvelee arkisin kello 9-15.

*) Pienjännitejohdon lähellä oleville puille annamme kaatoluvan useimmiten puhelimitse.
**) Suurjännitelinjan tunnistaa kolmesta selvästi toisistaan erillään olevasta johtimesta. Johtimien etäisyys toisistaan on vähintään kymmeniä senttejä.

Jos puu tai puita on kaadettu luvatta ja sähkölinja vahingoittuu, asiakas on velvollinen maksamaan vahingosta aiheutuneet kulut.

Kajave kaataa puut, jotka ovat ammattimetsurin arvion mukaan ilmajohdoille vaarallisia. Tarvittaessa tai verkostoraivausten yhteydessä kaadamme sähköjohtojen lähellä olevat lahot tai johdon suuntaan kallellaan olevat puut ja oksat.

Muistathan aina, ettei sähkölinjaan kaatunutta puuta saa hengenvaaran vuoksi itse yrittää poistaa. Soita havainnoista vikailmoitusnumeroomme 0800 9 2500. 

Liitä halutessasi kartta tai valokuva.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 2 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png.