Investoinnit

Kajaven sähköverkkohankkeet työllistävät Kainuussa

Pienjänniteverkkoa saneerataan nykyisen elinkaaren päättyessä mahdollisuuksien mukaan maakaapeliksi. Verkon rakenteeksi vaikoituu kokonaisvaltaisesti taloudellisin ratkaisu. Valintaan vaikuttaa mm. rakennettavan verkon sijainti ja maaperä sekä sähkönkulutus. Kaikkien investointien tavoitteena on asiakkaiden kokemien sähkökatkojen vähentäminen. 

Investoinneilla on vaikutus pitkälle tulevaisuuteen, sillä uudistetun verkon elinkaari on noin 50 vuotta. 

Kaikkea ei ole järkevä kaapeloida - rakennamme myös uutta ilmajohtoa 

Verkkopalvelu on oltava kaikille asiakkaille tasalaatuista. Se sisältää sähkön toimituksen ja sähköverkkojen ylläpidon. Taa­ja­mis­sa ja eniten kuormitetuilla johdoilla maa­kaa­pe­loin­ti on usein kokonaistaloudellisin rat­kai­su. Harvaan-asutulla alueella on kuitenkin järkevintä käyttää ilmajohtoa. Ilmajohtoverkkoa pylvästetään uudelleen tai saneerataan siirtämällä verkko-osuuksia metsästä tien varteen. Samalla verkkoon asennetaan etäohjausteknologiaa, jolloin vika-alueiden rajaaminen ja varasyötöt voidaan tehdä käyttökeskuksesta käsin.  

Sähköverkon rakentamisen sopimuskumppanimme ovat Efficient Network Partner Oy (ENP), Enerke Oy ja Omexom.  Hankkeet ovat luoneet Kainuuseen työpaikkoja ja niillä on positiivinen työllistävä vaikutus myös paikallisille yrityksille, kuten metsäkoneurakoitsijoille. 

Pahoittelemme sähköverkon rakentamisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Tavoitteenamme on toteuttaa hankkeet laadukkaasti ja tehokkaasti siten, että voimme rakentaa asiakkaillemme säävarmaa sähköverkkoa mahdollisimman pienin häiriöin.