Ympäristötaide

Sähkökaappi- ja ympäristötaide on osa Kajaven yhteiskuntavastuuta. Katutaiteen avulla haluamme luoda kaupunkilaisille hyvää mieltä ja vastaan tulevia taideteoksia odottamattomassakin ympäristössä. Sähkökaapit ja puistomuuntamot ovat itsessään rumia ja tylsiä katukuvassa. Olemme mielellämme mahdollistamassa oivaltavan katutaiteen jalkautumista ohikulkijoiden arkeen.

Taidemuuntamot

Taidemuuntamo Lasse Rimpilä

"Mökki" Lasse Rimpilä
Pohjolankatu, Kajaani

Taidemuuntamo Lasse Rimpilä, Vaala

Lasse Rimpilä,
Säräisniemi, Vaala 2019
 

Linnanvirta-tapahtumat 
Kajaani

Keisari Aleksanteri Matti Kemppainen 2019

Keisari Aleksanteri, Matti Kemppainen 2019

Joutsen Nina Suokko 2018

Joutsen, Nina Suokko 2018

Renfors kalalla Matti Kemppainen 2019

Renfors kalalla, Matti Kemppainen 2018

Loistetta kaapissa -opiskelijayhteistyö 2015      

loiste energia, sähkösopimus

Loiste aloitti kesällä 2015 Kainuun ammattiopiston kulttuurialan sekä Kainuun Media- ja PeliAmiksen opiskelijoiden kanssa Loistetta kaapissa -taideprojektin. Opiskelijat saivat vapaat kädet ideoida taidetta ja graafisia töitä Kajaanin keskustan sähkökaappeihin. 

Katukuvaan haluttiin luoda loistetta ja virkistäviä ilopilkkuja arjen ruuhkan keskelle. Keskeiseltä paikalta Kajaanin ydinkeskustasta valikoitui reilut kymmenen sähkökaappia taiteiltavaksi. Toivomus myös on, että taiteilijoiden töitä arvostettaisiin eikä mainoksia tai töherryksiä ilmaantuisi sähkö- kaappien kylkiin.

Kuvat toteutettiin kaappiin moniulotteisesti eri tekniikoilla. Kaikki kyljet taiteiltiin joko tarrana tai maalaamalla suoraan pintaan suunnitellun työn mukaan. Tavoitteena on taiteen avulla lisätä arjen estetiikkaa kau pungin katunäkymässä, opiskelijoita projektissa ohjannut Lea Karjalainen Kainuun Ammattiopistolta kertoo.

Myös Kajaanin kaupunki ja yrittäjät ovat kannustaneet ja olleet mukana hankkeessa.

 

BONGAA KAAPPI!

 

Lataa kartta ja bongaa kaikki kaapit

Loistetta kaapissa kartta